Selecteer een pagina

Over mij

Mijn cliënten en opdrachtgevers omschrijven mij als opmerkzaam, sensitief, nuchter en duidelijk.

Ik ben Nicole Dolmans

Ik zie mezelf graag als een monteur in vastgelopen zaken. Door het leven en de ervaring als coach/consultant heb ik gemerkt dat je vooral leiding geeft aan jezelf; “Wat zeg je tegen jezelf?”, “Wat wens je te horen?“. Geef je ‘leiding’ of ‘lijding’ aan jezelf, wil je ‘gelijk’ of wil je ‘geluk’?

Leiderschap heeft niet te maken met managementtechnieken en vaardigheden, maar veel met persoonlijke groei en waarneming, met een voortdurend proces van zelfreflectie. In mijn levensproces heb ik veel geleerd over (mijn eigen) patronen, innerlijke overtuigingen en dat je alleen een verandering kan bewerkstelligen als je er bewust mee bezig bent.

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen in bewustwordings- en veranderingsprocessen, zowel individueel als in groepen. Wat mij boeit is wat mensen uniek maakt. Ik geniet ervan wanneer mensen weer in hun kracht staan en een nieuw evenwicht vinden wanneer zij vanuit hun unieke kwaliteiten en talenten kunnen en durven te kiezen voor hun eigen route. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft.

Na mijn HBO-opleiding heb ik 10 jaar als sociotherapeut gewerkt in de crisisopvang. Daar heb ik gezien dat levens ernstig kunnen ontwrichten en de scheidingslijn van balans naar onbalans erg dun kan zijn. In deze periode heb ik – samen met het Blijf van mijn Lijf huis in Eindhoven – een programma ontwikkeld voor het meegenomen kind .

Het werkveld van crisisinterventies vindt plaats aan de rand van de samenleving. Na enkele jaren werkzaam te zijn merkte ik dat het steeds moeilijker werd om genoegen te nemen met enkel ‘bed, bad, brood en begeleiding’. Veel van mijn cliënten zag ik halfjaarlijks terug; opnieuw teruggevallen of met een andere nieuwe crisis. Een dak boven het hoofd, dagstructuur, arbeid en een (vast) inkomen waren de struikelblokken bij mijn cliënten. Ik werd een kei in het herkennen van drugsgebruik, vermijdende strategieën en merkte ook dat het me ‘verharde’ op een manier die niet langer paste bij mijn sensitieve persoonlijkheid. Na 10 jaar mooi werk in een super team, veel levenservaring in de intramurale 24-uurs zorg heb ik de overstap gemaakt naar het werkveld ‘mens en arbeid’. Hier heb ik bij diverse werkgever en binnen verschillende programma’s gezien dat ook hier veranderingsprocessen grillig kunnen verlopen en ook nieuwe en positieve wendingen kan geven in een mensenleven, mits goed begeleid. 

“Jaarlijks ga ik zelf in coaching / training om mijn eigen patronen te (h)erkennen en mijn kompas helder te houden.”

Al enkele jaren werk ik samen met diverse revalidatie-afdelingen, o.a. Adelante en Zuyderland. De werknemers en werkgevers die te maken krijgen met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel en oncologie hebben behoefte aan gespecialiseerde coaching en begeleiding.

In 2014, ben ik gestart met het opzetten van een spreekuur bij de diverse Toon Hermanshuizen in Limburg. Naast het coachen van medewerkers met oncologie en/of niet aangeboren hersenletsel werk ik via de CSR – Chronic Stress Release – voor medewerkers die kampen met hun balans en stressklachten ervaren of zelfs een burn-out hebben.

In onze arbeidsmarkt gaan veranderingen altijd samen met organisatiestructuren en culturen, wet en regelgeving.  Kennis en beheersing van dit speelveld is cruciaal als het gaat om het succesvol kunnen interveniëren in verzuimsituaties. Het gaat altijd over de beïnvloeding van de 3-hoek mens, werk en inkomen.

Mijn kwaliteiten & technieken

In mijn  advies en coaching maak ik gebruik van de reguliere technieken en technieken uit de secundaire  gezondheidsleer. Inzicht en herstel vraagt vaak om een subtiele , creatieve en alternatieve benadering. Het is maatwerk.

Een deel van ons gedrag gebeurt bewust, maar een heel groot deel wordt onbewust in actie gezet. Van daaruit is het goed voor te stellen dat (oude) emoties en patronen onbewust tot klachten kunnen leiden. Met dat inzicht kunnen we de echte oorzaak van het probleem aanpakken en niet alleen het symptoom. Jaarlijks ga ik zelf in coaching/training om mijn eigen patronen te (h)erkennen en mijn kompas helder te houden.

Technieken die ik me afgelopen jaren eigen heb gemaakt:

 • NLP-master (NVNLP)
 • Time-management
 • Begeleidwerken/jobcoaching
 • Sollicitatietrainingen
 • Loopbaancoaching (NOLOC-erkent)
 • Enneagram
 • Roos van Leary
 • Transactionele Analyse
 • Kernkwadranten
 • Sociaal Panorama, systemisch werken, o.a. tafelopstellingen
 • CSR- Chronic Stress Release
 • Omega Health coaching
 • Kubler Ros Rouw en verlies verwerking
 • Trance coaching
 • Wandelcoaching  
 • NEI Neuro Emotionele Integratie
 • Mindfulness
 • Chakra-leer
 • 4 elementen leer
 • EFT (emotional freedom techniek)
 • Reiki

Referenties

Nicole is een spontane en to-the-point coach. Ze luistert goed en weet je terug te brengen naar de kern. Verrassend hoe ze middels vragen je zelfinzicht kan vergroten dan wel kan bevestigen. Door Nicole heb ik geleerd om de lat (iets) minder hoog voor mezelf te leggen.

Nicole heeft met mij gewerkt als coach. Nicole is deskundig en professioneel en kan heel goed aanvoelen wat er nodig is om je in je kracht te zetten. En dat doet ze vrijwel meteen na de eerste ontmoeting. De woorden die mij me opkomen zijn; intuitief, doortastend, oprecht betrokken, toekomstgericht, slim en vol passie voor haar vak. Ik zou Nicole aan iedereen aanbevelen.

Dankzij de empathische en professionele hulp van Nicole is een van onze medewerkers fantastisch begeleid. Haar manier van gesprek voeren en mensen op hun gemak stellen vond ik zeer mooi om te zien.

Neem contact op