Selecteer een pagina

(JOB)COACHING & RE-INTEGRATIE

(Job)Coaching na en bij oncologie in relatie tot re-integratie en werk

Kanker heeft impact. Het heeft een enorme invloed en raakt alles in het leven. Zo ook werk. Werken als je kanker hebt, kan soms en het mag, maar gaat meestal niet vanzelf. Als je kanker hebt (gehad), kan het deelnemen aan het werkende leven een enorme toevoeging zijn aan de kwaliteit van leven. Meestal geeft werk voldoening, waardering en zorgt het voor afleiding. Werken is lang niet voor iedereen haalbaar door de behandelingen, maar ook door wat het met je doet. Daarnaast is niet altijd duidelijk wat wel en niet mogelijk is op het werk, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. De relatie met je werkgever en collega’s wordt vaak op de proef gesteld.

Ik kan je helpen bij het vinden van antwoorden op mogelijke vragen die er spelen. Hoe krijg je weer vertrouwen in jezelf ten aanzien van je werk? En hoe kan je een nieuwe balans vinden? Naast het coachen van de getroffen medewerker coach ik directie, staf, HR en zelfs de directe collega(‘s).

Aan het werk blijven tijdens de behandeling of proberen terug te keren, dat vraagt tijd, aandacht en een goed plan. Werkgever en werknemer hebben vaak behoefte aan specialistische kennis op het gebied van re-integratie. Hoe de praktijk er uit ziet, is voor iedereen anders. Steeds opnieuw is het zoeken naar een goede balans tussen belasting en belastbaarheid. Veel ex-kankerpatiënten hebben last van vermoeidheid, lichamelijke klachten, verwerkingsproblemen en psychosociale problemen. De houding en mate van betrokkenheid van werkgever, leidinggevende en collega’s, hebben grote invloed op een succesvolle terugkeer of re-integratie elders. Ik probeer vanuit het principe inclusie te kijken naar mogelijkheden en ook een werkgever goed te adviseren over de wet en regelgeving met mijn achtergrond als arbeidsdeskundige.

https://nfk.nl/kanker-en-werk

https://youtu.be/6lT1r2zmpdk

Samen de mogelijkheden bekijken?