Selecteer een pagina

(JOB)COACHING & RE-INTEGRATIE

(Job)coaching na en bij niet-aangeboren hersenletsel in relatie tot re-integratie en werk

Ik heb al ruim 10 jaar ervaring met het coachen van werknemers en hun werkgevers bij het re-integreren na het doormaken van traumatisch of niet-traumatisch hersenletsel. Dit doe ik al 10 jaar in nauwe samenwerking met diverse revalidatiecentra. De re-integratie na hersenletsel vraagt om specifieke kennis en ervaring.

In het dagelijks leven betekenen de gevolgen van NAH (niet-aangeboren hersenletsel) concreet dat men vaak eerder vermoeid raakt door activiteiten die eerder niet vermoeiend waren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lezen, boodschappen doen, sociale bijeenkomsten bijwonen (zoals een verjaardagsfeestje), werken in een kantoortuin of een gesprek voeren. Deze vermoeidheid – verminderde mentale belastbaarheid – kan een grote invloed hebben op het hele leven, dus ook op het werk. Werkgever en werknemer zullen hier rekening mee moeten houden bij de re-integratie. Het leren omgaan met NAH heeft tijd nodig, er is een zogenoemde breuk in de levenslijn en het kan een forse impact hebben op de (mentale) belastbaarheid. Gespecialiseerde coaching bij de re-integratie kan alle partijen helpen om de re-integratie succesvol te maken. Naast het coachen van de getroffen medewerker coach ik directie, staf, HR en zelfs de directe collega(‘s).

Wilt u informatie, een casus bespreken of een begeleidingsvoorstel? Daar maak ik graag tijd voor. Neemt u gerust contact op.

“Het is moeilijk om uit te leggen aan mijn omgeving hoe snel ik vermoeid raak, en dat ik daarom mijn grenzen goed moet bewaken. Voor mij helpt het om mijn situatie te zien als een soort interne accu. Als je gezond bent heb je een volledig opgeladen accu. Met deze accu kun je de hele dag vooruit en kun je je fysiek en mentaal inspannen. Mijn accu is nooit helemaal gevuld in de ochtend. Ook tijdens de dag loopt mijn accu sneller leeg dan vroeger. Mijn mentale belastbaarheid en mogelijkheden – maar niet mijn intelligentie – zijn afgenomen, waardoor mentale activiteiten mij meer energie kosten. Denk hierbij aan activiteiten plannen en organiseren, informatie verwerken, dingen onthouden en concentreren. ’s Nachts laadt mijn accu ook niet meer volledig op, waardoor ik ’s ochtends weer met minder energie begin.”

www.hersenletsel.nl

www.werkenmethersenletsel.nl

www.kanker.nl/gevolgen-van-kanker/werk/gevolgen/werken-na-kanker

Samen de mogelijkheden bekijken?