Selecteer een pagina

(JOB)COACHING & RE-INTEGRATIE

(Job en/of loopbaan)coaching als preventie om verzuim te voorkomen en/of functioneren te verbeteren

Soms loop je vast… Soms loopt je medewerker vast… Om een ziekmelding te voorkomen en preventief te werk te gaan is het belangrijk om tijdig coaching in te zetten om uitval te voorkomen. Het is kostenbesparend om een ziekmelding en Wet Verbetering Poortwachter te voorkomen.

Preventieve coaching kan op aanraden van de leidinggevende, bedrijfsarts of wanneer u zelf ervaart dat het niet lekker loopt. De oplossing kan liggen op het vlak van preventief stressmanagement. Preventieve coaching kan ingezet worden bij loopbaanvraagstukken; “Zit ik nog op de goede plek?”, “Ik wil me ontwikkelen maar weet niet hoe en wat.”‘. Ook kan het zijn dat het functioneren niet goed loopt. Het lukt niet om taken efficiënt te plannen of het loopt in het algemeen gewoon niet lekker. Soms ligt een medewerker niet lekker in het team of lukt het maar niet om de werkzaamheden op een goede manier uit te voeren. Het kan ook zo zijn dat er sprake is van communicatie-strubbelingen waarbij partijen samen niet meer goed weten hoe het nog goed te doen.

Samen met werkgever en werknemer worden coachingsdoelen geformuleerd en een maatwerk voorstel gemaakt.

Wilt u een kennismakingsgesprek, een casus bespreken of een begeleidingsvoorstel? Daar maak ik graag tijd voor. Neemt u gerust contact op.

Samen de mogelijkheden bekijken?