Selecteer een pagina

(JOB)COACHING & RE-INTEGRATIE

Coaching bij burn-out en stressbegeleiding in relatie tot evenwicht en werk

Gelukkig komt het steeds vaker voor dat mensen bij mij komen vóór dat ze werkelijk overspannen zijn of een burn-out krijgen. In samenwerking met de opdrachtgever lukt het veelal om iemand weer in zijn/haar kracht en energie te krijgen terwijl er doorgewerkt wordt. Dit doe ik in beginsel vanuit de principes van Chronic Stress Release.

We starten met een goed onderzoek, gevold door het maken van een plan van aanpak. In de eerste fase zorgen we ervoor dat je weer energie hebt om iets te gaan doen. Als er weer wat energie en draagkracht aanwezig is, gaan we op zoek naar de oorzaken van stress. Uiteraard spelen de omstandigheden daarbij een rol, maar uiteindelijk gaat het er om te ontdekken wat jouw eigen aandeel is en welke aanpassingen we bijvoorbeeld op het werk kunnen maken. Hierdoor ontstaat grip en houvast en verdwijnt de angst om weer overspannen te raken. Daarna begeleid ik je om het geleerde in de praktijk toe te passen, zodat je een gezonde werkhouding ontwikkelt. Coaching en advisering van leidinggevende kan daar een onderdeel van zijn.

Soms komt het voor dat je tijdens het traject tegen levensvragen aanloopt waar je geen antwoord op vindt en die je veel ‘leegloop’ van energie bezorgen.  Alles zit tegen, er lijkt geen vooruitgang te zijn, of je inspiratie is ver te zoeken. Meestal houd je jezelf onbewust en ongewild tegen.  Dat is ook de reden waarom het je niet lukt om er alleen uit te komen.

Voorbeelden van vragen:
“Ik kan niet meer, ik ben moe, boos verdrietig en angstig.”
“Ik weet niet meer wat ik echt wil.”
“Ik weet niet meer hoe het verder moet.”
“Ik word geleefd door de waan van de dag.”
“Ik loop elke keer tegen dezelfde problemen aan.”
“Is dit alles? Moet ik op deze manier doorgaan?”
Deze levensvragen nemen we mee in de coaching zodat er een gezonde balans vanuit eigen leiderschap kan ontstaan.

Wilt u een kennismakingsgesprek, een casus bespreken of een begeleidingsvoorstel? Daar maak ik graag tijd voor. Neemt u gerust contact op.

Bekijk ook deze filmpjes betreffende stress en stressmechanismen.

https://youtu.be/ubLkr5AWer4

https://youtu.be/neD7DevsMnM

Samen de mogelijkheden bekijken?